Medicină generală

EXAMENE ANUALE DE SĂNĂTATE

Animalele de companie îmbătrânesc mai repede decât oamenii. De exemplu câinii sunt deja seniori la șapte ani, în timp ce după zece ani observăm instalarea profilurilor geriatrice. Și bolile evoluează mult mai rapid, motiv pentru care am pus la punct o serie de examene anuale, care ne ajută să detectăm la timp anumite patologii, înainte ca acestea să devină imposibil de monitorizat.

Cu ocazia vizitelor la cabinetul veterinar veți avea ocazia să discutați cu medicii despre evoluția stării de sănătate în perspectiva următorilor ani, putând să puneți întrebări despre orice afecțiune bănuită. Rețineți din timp orice manifestări ale animalului de companie: vărsături, diaree, tuse, creștere sau scădere în greutate, sete excesivă, modificări de comportament, agresivitate – și comunicați-le la cabinet în timpul consultației.

STOMATOLOGIE

Se estimează că 80% dintre animalele de companie prezintă stadiile inițiale ale bolii paradontale începând cu vârsta de 3 ani. Din acest motiv examenele dentare bianuale și igiena permanentă a dinților, precum și administrarea terapiilor de prevenție constituie obiective importante pentru orice proprietar responsabil.

Animalele de companie cu o bună igienă orală tind să trăiască cu 2 până la 4 ani mai mult decât animalele la care este neglijată îngrijirea dentară. În timp, odată cu trecerea anilor, atunci când este lăsată netratată,  boala parodontală (care este o afecțiune care se poate elimina prin prevenție) poate produce afecțiuni cardiace, infecții renale, infecții hepatice sau accidente vasculare cerebrale.

DEPARAZITAREA INTERNĂ

Deparazitarea constituie o procedura medicală esențială în îngrijirea oferită animalelor de companie la cabinetul veterinar. Mai bine de 80% dintre pisoi și căței se nasc cu diferite boli parazitare, care netratate la timp pot duce la slăbirea sistemului imunitar și apariția unor deprecieri (grave sau chiar ireversibile) ale stării generale de sănătate, adesea cu implicații negative în dezvoltarea corporală normală.

În criteriile medicinei preventive mai amintim și faptul că o parte din parazitozele animalelor de companie sunt în fapt boli zoonotice, cu transmitere de la animal la om. Din acest motiv se solicită proprietarilor o probă de scaun, care v-a fi mai apoi analizată corespunzător prin metodele moderne ale laboratorului de parazitologie existent în cabinet. Un răspuns detaliat este oferit proprietarilor animalelor de companie a doua zi, urmând ca deparazitarea să fie armonizată în funcție de rezultatele obținute la examenul de laborator.

 

 

Calea Cisnădiei, Cartierul Arhitecților, Nr. 111

Informații generale 0737 025 210

www.hermannvet.ro

Hermannvet

   L-V: 14:00-18:00    S: 08:00-12:00   D: închis

© www.hermannvet.ro  |  SC HERMANNVET SRL 9538764