Samuel Hahnemann

Christian Friedrich Samuel Hahnemann (n. 10 aprilie 1755 – d. 2 iulie 1843) a fost medic, scriitor şi traducător german, este creatorul homeopatiei.

Muzeul Farmaciei din Sibiu

Muzeul Farm Sibiu 92

Muzeul Farm Sibiu 91

Muzeul Farm Sibiu

Muzeul Farm Sibiu 2Muzeul Farm Sibiu 3.Muzeul Farm Sibiu 4Muzeul Farm Sibiu 5Muzeul Farm Sibiu 6Muzeul Farm Sibiu 7Muzeul Farm Sibiu 9

Muzeul Farm Sibiu 93

Muzeul Farm Sibiu 94Hahnemann a petrecut un timp privilegiat în biblioteca Brukenthal, avand suficient timp pentru lectură şi studii. Numeroase lucrări de medicină puteau fi consultate, de la scrierile lui Hipocrate şi Galenius, pâna la urmaşii lui Paracelsus. Lucrări de botanică, chimie, mineralogie şi farmacologie, i-au stârnit interesul. De un real folos pentru formarea tânărului aspirant la medicină, erau lucrările renumitilor profesori de la facultaţile de medicină, cum erau Friedrich Hoffmasen de la Universitatea din Halle, Anton van Haen si G. van Swieten de la Viena şi ale mentorului acestuia, renumitul profesor Herman Boerhaave de la Universitatea din Leiden. În bibliotecă se aflau de asemenea disertaţii ale studenţilor transilvăneni la medicină. Toate au putut contribui la consolidarea cunostinţelor lui Samuel Hahnemann şi i-au facilitat obţinerea titlului de doctor, la scurt timp după plecarea din Sibiu şi înscrierea la Universitatea din Erlangen.

Biblioteca Brukenthal i-a oferit lui Hahnemann şi sansa unor lecturi incitante, lucrări controversate, sau chiar interzise de cenzura instituita în teritoriile habsburgice. Una dintre acestea era Systeme de la Nature (Sistemul naturii) scrisă de Baronul Holbach şi publicată sub pseudonim la Londra si Amsterdam, în 1770. La doar două săptămâni dupa stabilirea la Erlengen, Hahnemann căuta un editor care să-i accepte traducerea germană a acestei lucrări, pe care a facut-o după exemplarul aflat în biblioteca Brukenthal, la Sibiu.

Hahnemann

Calea Cisnădiei, Cartierul Arhitecților, Nr. 111

Informații generale 0737 025 210

www.hermannvet.ro

Hermannvet

   L-V: 14:00-18:00    S: 08:00-12:00   D: închis

© www.hermannvet.ro  |  SC HERMANNVET SRL 9538764