Rompetid
Rompetid
- Apariţia Rompetid şi R.E.C.S. propulsează ţara noastră în rândul naţiunilor civilizate din Uniunea Europeană şi nu numai.
- Proprietarii animalelor de companie au obligaţia să solicite medicului veterinar înregistrarea câinilor în această baza de date naţională.
- De asemena deţinătorii animalelor de companie sunt obligaţi în termen de 7 zile să anunţe medicul veterinar orice eveniment. Obligația se referă la producerea unuia dintre evenimentele următoare: vânzare, cumpărare, pierdere, dispariție, furt, donație, moarte.
http://www.hermannvet.ro/rom-pet-id-r-e-c-s/
Carnete de sănătate și pașapoarte
- Vechile carnete de sănătate şi paşapoartele sunt înlocuite cu documente similare dar care deţin o serie şi un cod unic pretipărit!
Microciparea câinilor de companie
Microciparea şi înregistrarea cipului în baza de date naţională oferă avantaje incontestabile.
- Identificarea sigură a petului pe durata întregii vieți.
- Posibilitatea returnării animalului pierdut către stăpân.
- Descurajarea furtului, abandonului, comerțului ilegal; un control mai sigur al bolilor (rabie, boli parazitare etc).
http://www.hermannvet.ro/microcipare/
Rompetid – Alte informații
- Câinii neidentificați şi neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân şi sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare.
- Deținătorii câinilor de companie sunt obligaţi ca la ieșirea în spațiile publice, să aibă asupra lor carnetul de sănătate al câinelui.
- Persoanele care au găsit un câine pierdut au obligația de a anunța, după caz şi/sau proximitate, cea mai apropiată secție de poliție sau serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân – înființat la nivelul unității administrativ-teritoriale pe a cărei rază a fost găsit câinele, în vederea depistării şi anunțării proprietarului.
- Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune şi metisii acestora – excepție făcând exemplarele cu regim special prevăzute în normele metodologice de aplicare a Legii nr. 258/2013).
Alte informații la nivel de UE găsiți accesând link-ul de mai jos.