Sterilizare instrumentar chirurgical
Prezentarea aparaturii destinată sterilizării
Sterilizare instrumentar chirurgical – “Dry Steril Long Tray”. Într-un cuvânt sterilizare performantă marca Reverberi – Italia. Permite sterilizarea instrumentarului în parametrii ceruţi în chirugie. Autoclavul este echipat cu “timer” şi termometru. Există o scară largă de programare sub aspectul temperaturii şi duratei de sterilizare. Odată programat, autoclavul sesizează printr-un semnal vizual încheierea sterilizării. Operatorul nu este obligat să supravegheze instalaţia. Vorbim de temperaturi cuprinse între 0 şi 220 grade C şi timpi de sterilizare cuprinşi între 15 şi 120 minute. Capacitatea de sterilizare este foarte bună. Poate cuprinde de exemplu instrumentarul necesar pentru trei intervenţii chirurgicale pe cavitatea abdominală la câini şi cinci la pisici.
Sterilizare instrumentar chirurgical: principii etice
Sterilizarea este un element fundamental în chirurgia medical veterinară. Ea asigură un mediu aseptic care reduce semnificativ riscul de infecții postoperatorii. Instrumentele chirurgicale, materialele utilizate și spațiul de operare trebuie să fie sterilizate pentru a elimina microorganismele patogene. Astfel se previne contaminarea plăgii chirurgicale. Prin utilizarea tehnicilor adecvate de sterilizare, cum ar fi autoclavarea, sterilizarea cu gaz sau radiațiile, se protejează sănătatea animalului. Se promovează o vindecare rapidă și se evită complicațiile care ar putea necesita tratamente suplimentare costisitoare. Sterilizarea corectă este esențială pentru menținerea standardelor de siguranță și calitate în practica veterinară. Ea este o responsabilitate etică și profesională a echipei medicale.
„Dry Steril Long Tray”– c’est-à-dire la stérilisation de performance, marque Reverberi – Italie. Celui-ci permet la stérilisation des outils conformément aux paramètres exigés dans la chirurgie. L’autoclave est équipé avec chronomètre et thermomètre. Il y a une large échelle de programmation en matière de la température et la durée de stérilisation. Une fois programmé, l’autoclave avise par un signe visuel la fin de la stérilisation, l’opérateur n’étant pas obligé de surveiller l’installation. On parle de températures situées entre 0 et 220 degrés C et de temps de stérilisation inscrits entre 15 et 120 minutes. La capacité de stérilisation est remarquable et peut comprendre, par exemple, les outils nécessaires pour trois interventions chirurgicales de la cavité abdominale chez les chiens et cinq chez les chats.
Stérilisation des instruments chirurgicaux : principes éthiques
La stérilisation est un élément fondamental de la chirurgie médicale vétérinaire, garantissant un environnement aseptique réduisant considérablement le risque d’infections postopératoires. Les instruments chirurgicaux, le matériel utilisé et l’espace opératoire doivent être stérilisés pour éliminer les micro-organismes pathogènes. Evitant ainsi la contamination de la plaie chirurgicale. L’utilisation de techniques de stérilisation appropriées, telles que l’autoclavage, la stérilisation au gaz ou la radiothérapie, protège la santé de l’animal. Favorise une guérison rapide et évite des complications qui pourraient nécessiter des traitements supplémentaires coûteux. Une stérilisation correcte est essentielle pour maintenir les normes de sécurité et de qualité dans la pratique vétérinaire, car elle relève de la responsabilité éthique et professionnelle de l’équipe médicale.