CONSULTATII SI TERAPIE HOMEOPATA VETERINARA.
MOTO:
Medicina integrativă este o practică medicală orientată spre vindecarea globală a pacientului prin activarea capacităţii autoregenerative intrinsecă organismului, care se bazează pe îmbinarea medicinii alopate convenţionale cu diferite terapii complementare şi alternative.
( Biomedicina, Medicina hipocratică, Fitoterapie, Dietoterapie, Homeopatie).
INFORMATII GENERALE:
Homeopatia veterinara este o ramura a medicinei alternative. In ultimii ani a crescut in popularitate iar interesul proprietarilor de animale de companie, deasemenea.
Parintele homeopatiei Samuel Hahnemann a fost un medic german, care si-a desfasurat o parte din activitatea sa in orasul nostru Sibiu-Hermannstadt, in jurul anului 1790. Homeopatia se bazeaza pe convingerea ca fiecare fiinta – animale, oameni – are o capacitate de autovindecare. Homeopatia stimuleaza organismul in procesul de vindecare.
Substantele utilizate in homeopatie sunt derivate din plante, minerale si alte substante naturale, diluate dincolo de punctul de toxicitate real. Medicamentele homeopate sut sigure si nu produc efecte secundare. Beneficiile homeopatiei sunt reale si demonstrabile iar un numar foarte mare de medici veterinari detin specializari in medicina homeopata si practica medicina integrativa.
Exista peste 2000 de remedii homeopatice care abordeaza afectiuni cronice si acute. Practic pentru toata patologia cainelui sau a pisicii exista un remediu homeopat.
CONSULTATIILE:
INDIVIDUALIZARE – Aceasta este cheia consultului homeopat ! In timpul consultatiei vom realiza un eXamen fizic amanuntit si va vom pune o multime de intrebari. Scopul este desigur individualizarea cazului, pentru ca doi caini cu aceeasi afectiune , diagnosticati cu aceeasi boala, prezinta simptome diferite, IAR ACESTIA vor primi remedii homeopatice complet distincte.
In timpul consultului homeopat, trebuie identificate tote simptomele posibile. Trebuie stabilita cat mai precis natura exacta a simptomatologiei. Este nevoie sa determinam ziua, chiar ora debutului afectiunii. Este necesar sa stabilim exact cum receptioneaza animalul boala, care este comportamentul lui dupa declansarea afectiunii. Toate aceste informatii – SI MULTE ALTELE – ne sunt necesare pentru a stabilii care simptom trebuie abordat initial. Pentru ca terapia homeopata trebuie sa tinteasca cauza majora, esentiala in producerea afectiunii.
Un medicament homeopatic are limitele sale ! Homeopatia se bazeaza pe proprietatile naturale de vindecare ale corpului. In cazul in care organismul este deja grav deteriorat prin boala sau accident, medicina veterinara homeopata nu va fi eficienta. In accidente traumatice, utilizam desigur chirurgia si terapia medicamentoasa alopata – anestezice, antibiotice, antiinflamatorii, analgezice, spasmolitice , tonice, rehidratante, etc.).
Cateva sfaturi utile, exprimate la modul general, desigur:
– medicatia homeopata nu se administreaza cu mancare. Administrati proparatul homeopat, cu 30 minute inainte sau dupa masa.
– Nu administra cainelui sau pisicii alte mediamente alopate, cu exceptia situatiei in care in urma consultului homeopat ai primit clar indicatia medicului veterinar homeopat.
– Vaccinarea interfereaza cu terapia homeopata.
– Uneori simptomele se pot agrava dupa terapia homeopata. Acest fenome este parte din procesul de vindecare homeopat. Nu trebuie sa va impacientati. Acest lucru dispare repede si este urmat de o vindecare spectaculoasa.
—————————————————————————————————————————————————–
The Academy of Veterinary Homeopathy
Advancing veterinary homeopathy through education and research
AVH
PO Box 232282
Leucadia, CA 92023-2282
(866) 652-1590 – Voice & Fax (US and Canada)